Perhe maailmalla -projekti

Perhe maailmalla -projektin kohderyhmänä ovat ulkomailla tilapäisesti asuvat suomalaisperheet.

Koti toisaalla on Perhe maailmalla-projektin blogi, josta löydät luotettavaa tietoa, erilaisia näkökulmia ja konkreettisia neuvoja ulkomailla asumiseen liittyen. Blogi tarjoaa tietoa ja tukea ulkomailla asumisen eri vaiheisiin ja ulkosuomalaisten eri elämäntilanteisiin. Tavoitteena on vastata kasvaneeseen tuen tarpeeseen.

Tämä blogi on Sinulle… 

… joka suunnittelet ulkomaille muuttoa 

Harkitsetko muuttoa ulkomaille ja haluat varmistaa, että olet hyvin valmistautunut tähän elämänmuutokseen? On paljon asioita, joita on hyvä selvittää ja joihin on hyvä varautua jo etukäteen. 

  … joka asut jo ulkomailla 

Olet ehkä asunut ulkomailla jo jonkin aikaa, mutta tunnet kaipaavasi tukea tietyissä asioissa tai tietyillä elämänalueilla. Uuteen kulttuuriin sopeutuminen saattaa viedä paljon aikaa ja energiaa, eikä oman paikan löytäminen ole aina helppoa. Oman sopeutumisen lisäksi pitää ottaa huomioon mahdollisesti myös lasten sopeutumisen tukeminen. Miten tukea lapsiaan, jos omatkin voimavarat tuntuvat olevan vähissä? 

  …joka vaihdat uuteen kohteeseen ulkomailla 

Olet siirtymässä toiseen maahan nykyisestä kohdemaastasi ja sinua mietityttää, miten se vaikuttaa sinuun ja perheeseesi.

  … joka palaat ulkomailta takaisin Suomeen 

Olet palaamassa kotimaahasi asuttuasi ulkomailla – eikö tämän pitänyt olla se helppo osuus? Ei se ole. Kotiutuminen ulkomailla asuttujen vuosien jälkeen voi olla jopa vaikeampaa kuin ulkomaille muuttaminen. Valmistautuminen paluumuuttoon kotimaahan on yhtä tärkeää kuin valmistautuminen lähtömuuttoon ulkomaille.  

Julkaisemme blogissa säännöllisesti uusia sisältöjä. Jos mielestäsi sivustolta puuttuu jokin tärkeä teema tai aihe, ota yhteyttä: perhemaailmalla (a)kvs.fi